1. graviditetsundersøgelse

1. graviditetsundersøgelse, varighed 30 -45 min.

Her vil du sammen med sygeplejersken udfylde det der fra gammel tid hedder ‘svangrejournal’ og ‘vandrejournal’. Der vil også blive taget blodprøver, der bla vil indgå som en del af fosterdiagnostikken.

Det er et kommunikationsredskab mellem læge, sygehus og jordemor. Det vil efter udfyldelsen blive sendt til de andre parter og du vil blive indkaldt til de videre undersøgelse på de helt rigtige tidspunkter.

Undersøgelser i graviditeten, se her

I papirerne skal der stå noget om særlige opmærksomhedspunkter, tidligere/nuværende fysisk eller psykisk sygdom, tidligere graviditeter, fast medicin, risiko for diabetes og forhøjet blodtryk og meget mere. Du skal også medbringe cpr og navn på en evt anden forælder. Alt dette for at sikre at du og barn får de bedste betingelser.Der vil også blive talt om evt fast medicin, særlige forhold for dig, tobak og alkohol samt kost og vitaminer.

Alt dette for at sikre at du og barn får de bedste betingelser.

Du skal ALTID lave urinundersøgelse i forbindelse med graviditetsundersøgelser. Du bedes forud for undersøgelsen lave en urinprøve ved ankomst til klinikken – henvend dig i receptionen. Urinen skal gerne have været i blæren i over en time. Der tisses en smule i toilettet og derefter i koppen for at få det bedste resultat. Ved denne undersøgelse undersøges du for blærebetændelse.

Se graviditeten uge for uge her

Sunde vaner før, under og efter graviditeten